Мъжка битка, силна борба и много емоции в Добрич

След изиграването на предварителния турнир за влизане в първата осмица на мъжката  Суперлига ВК "Берое 2016" завърши на трето място. Преди последния мач съставите на ВК "Берое 2016" и ВК "Пирин" Разлог бяха записали по една загуба и една победа, което постави началото на пряк сблъсък между двата клуба за класиране сред осемте най-добри.

Мачът протече с много обрати и постоянна смяна на лидера, което сведе изхода в решителен тайбрек. Там играта вървеше точка за точка, когато при резултат 10:9 за зелените, Пирин влезе в серия от 4 последователни точки, достатъчни за изграждането на преднина, с която и спечелването на мача.

Въпреки загубата местните волейболисти далеч не са загубили своите шансове. Предстои сблъсък в Стара Загора, а при спечелването му следва финална среща в Разлог, която ще определи крайния победител и отбора, който ще се класира за първата осмица на мъжката Суперлига.

Победители в турнира станаха ВК "Добруджа 07", а последното място зае ВК "Арда" Кърджали.

Следващата среща между Пирин и Берое ще бъде на 21.10 (сряда) в зала Иван Вазов, Стара Загора от 18:00. Допуска се публика според указанията от министерството на спорта и културата. Задължително сядане на определените за това места и носето на маска в залата.